Zondag 30 juni 2019 opening – LYKKE – West

Expo Barbizar  &  Muziek Zoë Low

Opening – LYKKE – West

Zondag 30 juni openen we onze tweede winkel officieel. – LYKKE – in Amsterdam West. De winkel in de Jordaan blijft gewoon open, maar in de Jan Eef hebben we 150m² om nog meer bijzondere, vaak handgemaakte, producten een plek te geven.
Vanaf 16.00 uur ben je welkom op de borrel en bedanken we iedereen die meehielp aan de crowdfundingcampagne. We onthullen het kunstwerk dat Nathalie Made This maakte van hun namen en willen onze nieuwe buren, klanten en trouwe vrienden begroeten met een feestje.
Naast een borrel is er daarom de opening van expo Barbizar door fotografe Saskia Frank en live muziek van Zoë Low. Kwesi Campbell maakt fingerfood.

Expo Barbizar – Saskia Frank

Fotografe Saskia frank is gespecialiseerd in conceptuele fotografie, portret en reportage. Met een scherp oog voor detail legt zij alledaagse momenten en situaties vast en licht deze uit met een stilistische en absurdistische hint.
De serie Barbizar is ontstaan uit de fascinatie voor Barbie: icoon en rolmodel voor vele meisjes sinds 1959, met bizarre maten, een eeuwige glimlach en eindeloze benen.
Saskia Frank
Barbizar

Muziek – Zoë Low

De Amsterdamse Zoë Low is 18 en nu al flink op weg om haar sporen in de muziek te verdienen. Ze zingt, schrijft en begeleidt zichzelf op gitaar en piano. Tekst is voor haar het belangrijkste en daarbij laat ze zich inspireren door liefde(sverdriet), ironie en andere levenszaken. Naast haar eigen werk, schrijft ze ook met dj’s en collega artiesten. Haar eerste eigen nummer White Noise is onlangs uitgebracht.
Zoë Low

 

 Food – Kwesi Campbell

Campbell is chef en oprichter van pop-up restaurant The Stoof Show. Kwesi staat voor smaak, passie en liefde voor eten. Hij combineert en experimenteert, bedenkt ongewone combinaties en brengt alles weer samen tot een verrassend geheel.
Kwesi Campbell

 

Zondag 11 maart vanaf 16.00

Live set – Jacket

Jacket is een upcoming house/techno DJ bekend van o.a. Dok en Mystic Garden. Met haar passie voor muziekw il ze overal waar ze komt haar enthousiasme overbrengen. En waar Jacket is is het altijd gezellig, met haar mix van houseplaten en fijne hits. Wij zijn heel blij dat ze tijd heeft kunnen maken om bij onze opening en lancering van de nieuwe collectie van – LYKKE – te kunnen draaien. Vanaf 16.00uur!

Jacket

kimberley
Jacket – foto: Het Nieuwe Feest

Zondag 25 juni vanaf 16.00

Live muziek – Rachèl Louise

De half Nederlandse, half Amerikaanse singer-songwriter Rachèl Louise vertrok al op zeventienjarige leeftijd naar Los Angeles voor de muziek en in 2011 verscheen haar eerste EP Living in Holland.

Ze viel direct op door haar eerlijke songwriting en unieke stemgeluid. Een succesvolle tour volgde, waarbij ze o.a. werd uitgeroepen tot 3FM serious talent en vervolgens twee jaar bij Dotan speelde. Na deze turbulente periode ging Rachèl opnieuw op zoek naar haar eigen geluid en kwam ze erachter dat ze terug wilde naar de basis, naar de piano.

Op dit moment staat ze weer op eigen benen en haar nieuwe singel ‘Big Girls’ is net uit. Zondag 25 juni kun je haar nieuwste show horen tijdens de derde verjaardag van de winkel.

Rachèl Louise

Rachèl Louise – Big Girls bij  De Wereld draait Door

Videoclips Bleeps, Beats & Bass door Basserk Records

Bleeps, Beats & Bass – 10 years of Basserk Records is een compilatie album met 10 nieuwe tracks ter ere van hun 10 jarige jubileum. Met deze 10 tracks wordt het genre overstijgende DNA van Basserk vastgelegd. Naast dit 130e album is een limited edition zeefdrukken uitgebracht om het fysieke element terug te brengen in de ooit zo spannende wereld van de platenhoes. Samen met de ontwerpers van 310K slaan ze hiermee een nieuwe richting in. Een richting waarin Basserk zicht niet alleen definiëert als een label dat spannende (inter)nationale electronische muziek uitbrengt, maar ook de hechte band tussen muziek en het bijbehorende artwork in ere herstelt.

Geïnspireerd op dit artwork zijn 10 videoclips uitgebracht om het project compleet te maken. Naast hun glow in the dark zeefdrukken zijn deze zondagmiddag 27 november vanaf 16.00 uur in Thuyskamer te zien.

Bassserk Records

Doctr – Ballet Comic | Bleeps, Beats & Bass -10 Years of Basserk

Zondag 26 juni vanaf 16.00 uur

BON VOYAGE – Nina June

Nina June presenteert zondag 26 juni BON VOYAGE. Een muzikaal project geïnspireerd door de vrouwelijkheid, zelfstandigheid en humor van 20ste eeuwse stijliconen als Blondie, Madonna en Marilyn Monroe. Ze combineert organische en elektronische invloeden en laat zich inspireren door filmmuziek en moderne pop. Wat resulteert in een serie van atmosferische en cinematografisch liedjes.

Bon Voyage is een weergave van Nina’s kijk op de wereld; “Het gaat over de verborgen eenzaamheid van onze generatie. We zijn allemaal jong, mooi en getalenteerd. Maar ook op zoek. Naar liefde, vrijheid en onze persoonlijke missie. Nog nooit eerder waren we zo met elkaar verbonden, maar toch zijn we in deze reis alleen. BON VOYAGE is een groet aan iedereen die met deze zoektocht wordt geconfronteerd.

Haar nummer “For Love” is inmiddels bijna een miljoen keer gestreamed op spotify, ze is uitgeroepen tot serious talent, staat op de playlist van Radio 2 en heeft net een succesvolle theatertour achter de rug, waardoor haar naam zich in binnen en buitenland als een olievlek verspreidt.

Nina June

nina june

The Canopy Tour – Marle Thomson

‘Radio 6 Talent’ Marle Thomson zingt, raakt, verrast en valt op met een stijl die zich niet in een hokje laat plaatsen. Noem het warm, edgy en kleurrijk, of eigenzinnig; het is bovenal muzikaal. Gebruikmakend van een palet aan kleuren in haar stem, schept Marle een wereld waarin melodie en tekst elkaar moeiteloos weten te vinden. Ruimte en tijd smelten samen in een verfrissend geluid vol beats, loops, keys, gitaar en natuurlijk zang.

Levitation is de eerst single van haar nieuw EP. Marle schreef dit nummer op ukelele en vroeg Marcel Tegelaar (Skiggy Rapz) hierbij een beat te maken, waarna ze het samen verder produceerden. Het gevoel van het nummer komt tot uiting in de balans tussen de lichte ukelele, Marle’s breekbare sound en de zware beats van Marcel.

Zondagmiddag 10 april 2016 is Marle met haar gitaar en loopstation in Thuyskamer te vinden om tussen 16.00 uur en 18.00 uur haar nieuwe EP, The Canopy, te presenteren.

Marle Thomson

persfoto1

Animaties – Job, Joris & Marieke

Job, Joris & Marieke zijn drie supergetalenteerde ontwerpers die met hun laatste short film, A Single Life, genomineerd zijn voor een Oscar. In 2007 richtten zij een studio op voor animatie, illustratie, character design en muziek. Sindsdien gaan hun commercials, educatieve projecten, videoclips en vrije films de hele wereld over. De muziek onder hun werk wordt gemaakt door Happy Camper en Job, Joris & Marieke maakt de videoclips hiervan. Happy Camper is het Edison winnend muziek-project van Job. Het werk van de designers is te omschrijven als schattig, grappig, poëtisch en soms verontrustend.

Zondagmiddag 21 juni 2015 zijn tussen 16.00 uur en 19.00 uur hun animaties te zien. Waaronder hun videoclips voor Rico & A.R.T., Topnotch en hun short film ‘A Single Life’.

Job, Joris & Marieke

The Daily Drumbeat van Happy Camper

Live muziek – Lieuwe Roonder

Speciaal voor Thuyskamer hebben de absolute neuzen van de zalm uit muziekland zich samengevoegd om op zondagmiddag 21 juni een paar geweldige nummers ten gehore te brengen. Gitaarheld Ocker Gevaerts, baas op de bas Joni Scholten, virtuoos percussionist en drummer Jeroen Blumers, bijzonder bevlogen zanger en toetsenist Lieuwe Roonder en last maar zeker niet least componist van verschillende wereldhits Tienus Songs. Met deze vrienden kan het niet anders dan een uitbundig muzikale middag worden.

Lieuwe maakt dromerige popmuziek met een indierandje, waarin invloeden van Charlie Winston, Funl en Hozier zijn terug te horen. Met een achtergrond als acteur, de Amsterdamse toneelschool en kleinkunstacademie, blijft zijn eerste liefde toch muziek. En houd ‘m in de gaten… want binnenkort verschijnt ook zijn EP Particles.

Zondag 21 juni 2015 om 17.00 uur.

Lieuwe Roonder

ocker lieuwe

Live drawing – Bodil Jane – Elle Festival

Op 28 & 29 juni 2014 is Thuyskamer onderdeel van het Elle Festival en tekent illustratrice Bodil Jane jouw favoriete Thuyskamer object in 15 minuten.

Bodil Jane is een illustratrice met een liefde voor koken, dieren, mode, interieur, planten en stadskaarten. En bij het tekenen haalt zij haar inspiratie uit objecten en rariteiten die ze dagelijks tegenkomt. Daarnaast is ze natuurlijk ook de ontwerper van ons geweldige Thuyskamer logo.

Nog maar kortgeleden cum laude afgestudeerd aan Willem de Kooning, maar Bodil is inmiddels volop aan het werk voor verschillende grote merken. Voor haar illustraties gebruikt ze voornamelijk oostindische inkt en aquarel, zoals ze ook bij de Thuyskamer objecten zal toepassen.

Op zaterdag en zondag kun je beide dagen tussen 14.00 uur en 16.00 uur langskomen om je persoonlijke tekening van je lievelingsitem uit de winkel te laten maken.

15 minutes for 15 euros!

Bodil Jane

   bodil elle festival 4